Ponuda proizvoda Zatvoriti
0 0 RSD
Vaša korpa je za sada prazna

Kako izabrati ispravan jastuk?

Čak i ako imate najbolji dušek na svetu, ali odaberete pogrešan jastuk, ujutru ćete se probuditi sa ukočenim vratom i glavoboljom. To svako od nas želi da izbegne

Nećete se dobro naspavati bez kvalitetnog jastuka 

Kako znate da ste izabrali pravi jastuk? Zavisi od položaja. Ako ležite na boku, jastuk mora držati nivo vratnog dela kičme. Glava ne treba da bude okrenuta ni na jednu stranu.

 

Ovaj jastuk je suviše visok

 

Nasuprot tome, na ovom jastuku glava je okrenuta nadole. 

 

Ovaj jastuk je pogodan jer je kičma u pravoj liniji. 

 

Slično je i sa leđima. 

Sa visokim jastukom, vaša glava će biti previše napred. 

 

Sa niskim, naprotiv, pozadi. 

 

Samo na ovaj način je tačno kako treba da izgleda. Vratni deo kičme treba da leži ravno i prirodno na jastuku. 

Vratni deo kičme ima koristi samo od jastuka koji je prave visine. Sasvim je druga situacija ako spavate na stomaku. Preporučujemo vam da odaberete jastuk što je moguće niži i posebnog oblika. 

Drugo pravilo je da probate jastuk na dušeku koji je po tvrdoći i osećaju sličan onom na kome spavate kod kuće. Jedan te isti jastuk se potpuno različito ponaša na mekom dušeku i na tvrdom dušeku. 

Dok je ovaj jastuk pogodan za mekani dušek.  

 

Sa tvrdim dušekom, on više ne ispunjava prazninu između vrata i dušeka kako bi trebalo. 

 

I još jedan detalj. Jastuk stavljamo iznad ramena kada spavamo ili čitamo. Svi smo različiti, neko ima duži vrat, neko kraći, neko deblji, neko tanji. Stoga je drugačiji jastuk pogodan za svakoga. 

Veličina i visina jastuka takođe igraju ulogu. Ako veći deo noći provedete u jednom položaju, možete odabrati posebne anatomske jastuke za spavanje na stomaku, boku ili leđima. Ili možete izabrati univerzalni oblika koji će vam služiti bez obzira na to kako spavate. U svakom slučaju, preporučujemo da odaberete jastuk od memorijske pene ili Tempur jastuk koji se najbolje prilagođava vašoj kičmi i savršeno se širi oko glave. Ako vam ovi materijali ne odgovaraju, sigurno možete pronaći druga zdrava rešenja. 

 

Da li vam sve to zvuči kao velika nauka? Danas na tržištu postoje stotine jastuka i nije lako izabrati pravi među njima. Zato je najbolje da posetite specijalizovanu prodavnicu ili da se konsultujete sa našim stručnjacima putem ćaskanja ili telefona.