Ponuda proizvoda Zatvoriti
0 0 RSD
Vaša korpa je za sada prazna
Uvodna stanica O dušecima Koju tvrdoću dušeka odabrati?

Koju tvrdoću dušeka odabrati?

Tvrdoća dušeka je jedan od najosnovnijih kriterijuma koji morate uzeti u obzir pri izboru dušeka. Ne postoji univerzalno pravilo za izbor tvrdoće - jedan čovek više voli tvrdu, drugi preferira meku varijantu. Kako se pojedinačne tvrdoće razlikuju jedna od druge i šta treba koristiti prilikom donošenja odluke?

Dušek kupujete na nekoliko godina, stoga nemojte žuriti da ga kupite, čak i ako je po odličnoj ceni. Ali kako odabrati dušek? Uzmite u obzir što je više moguće faktora pored tvrdoće – o kojim se faktorima radi možete saznati u našem vodiču za izbor. Ne može se reći da je mekani dušek bolji od tvrdog, i obrnuto. Svima je prijatno nešto drugačije. U svakom slučaju, moraju se prilagoditi određenim delovima tela i, pre svega, podržavati kičmu kako bi ona imala prirodnu krivinu tokom spavanja.

Jakou tuhost matrace zvolit?

Koje tvrdoće možete izabrati i koje su njihove karakteristike? 

Tvrdoća dušeka generalno važi: 

  1. Za muškarce -  njima više odgovaraju tvrđi dušeci, žene češće posežu za mekim varijantama. 
  2. Isto je i za osobe sa većom telesnom težinom – oni treba da biraju između tvrđih dušeka koji mogu da drže kičmu u prirodnom položaju. U suprotnom, dušek bi se mogao previše iskriviti. 
  3. Za decu birajte između srednje tvrdih i tvrdih dušeka. Detetovo telo tone u previše mekanom dušeku, što neće biti dobro za razvoj njegovih kostiju, zglobova i kičme. 

U ZaSpavanje-u razlikujemo tvrdoću dušeka na skali od 1 do 5: 

 
  • 1 – veoma mekan, 
  • 2 – mekan, 
  • 3 – umereno tvrd, 
  • 4 – tvrd,
  • 5 – veoma tvrd.

U našem asortimanu naći ćete i dušeke dvostruke tvrdoće, odnosno jedna strana je tvrđa, a druga mekša. Kada osetite da vam je potreban tvrđi/mekši san, jednostavno okrenite dušek. Preporučujemo da obezbedite dvostruke dušeke i kao partnerske dušeke, s tim da svako okrene na onu stranu koja mu odgovara. 

Škála tuhosti matrace

Veoma mekan dušek 

Ovaj dušek je zaista udoban, jer ćete se u njemu osećati kao da ste na oblaku. Naši veoma mekani dušeci su otporni na svakodnevno habanje i istovremeno pružaju stabilnu podršku kičmi.Često su opremljeni premazom sa efektom hlađenja kako se ne biste previše znojili noću.  

Za koga je pogodan veoma mekan dušek

Takav dušek će oceniti svi koji vole da spavaju na boku, ali i osobe sa bolovima u zglobovima kojima bi tvrđi dušek mogao smetati. Međutim, premekani dušek nije u potpunosti prikladan za penzionere, jer mogu da imaju problema prilikom ustajanja. 
 

Mekani dušek 

Ima slična svojstva kao veoma mekani dušek – pruža veoma udoban san zahvaljujući svojoj fleksibilnoj i mekoj površini. Međutim, svi naši mekani dušeci će biti dobar oslonac za vašu kičmu tako da se ujutru nećete buditi sa bolovima.  

Ne brinite o ograničenjima težine. Kod nas možete dobiti mekani dušek koji lako može da izdrži do 150 kg težine

Za koga je pogodan mekani dušek

Ako volite da spavate na boku, svideće vam se mekani dušek - dušek će se povući u predelu ramena i kukova, nigde neće biti pritiska. Ovaj dušek će vam biti prijatan čak i ako vas bole zglobovi i ako se prevrćete kada spavate na tvrdom dušeku.   

NAŠ SAVET:

Zonirani anatomski dušek Memory Basic

Prošivena tkanina presvlake dušeka Memory Basic formira pet ortopedskih zona koje raspoređuju pritisak tela na ceo dušek. Ovo stvara odličan oslonac za vaše telo, a dušek je oblikovan u skladu sa oblinama vašeg tela
Na lageru
od 62.490 RSD

Air Massage Memori 3.0 masažni dušek od memorijske pene

Kao što ime govori, dušek Air Massage Memory je dizajniran da masira vaše mišiće dok ležite. Nežna masaža prokrvljluje mišiće tokom noći, a ujutru se budite zaista odmorni i opušteni.
Na lageru
od 75.890 RSD
od 53.123 RSD

Udoban dušek sa memorijskom penom sa aromaterapijom za miran san Essence Grey

Udoban dušek sa memorijskom penom i aromaterapijom za miran san Essence Grey
Na lageru
od 90.890 RSD
od 63.623 RSD


Srednje tvrd dušek 

Najpopularnija i najprodavanija tvrdoća, koji odgovara najvećem broju kupaca. Ako birate novi dušek, uvek počnite sa srednje tvrdim i postepeno povećavajte ili smanjujte tvrdoću. 
Dušek srednje tvrdoće obezbeđuje stabilan oslonac za kičmu, ali i pravu udobnost – ustupa mesto ramenima i kukovima da biste mogli dobro da spavate i nigde ništa ne pritiska. 

Za koga je pogodan dušek srednje tvrdoće: 

Ovaj tip dušeka je univerzalan, odgovara spavačima na boku, leđima i stomaku, ali i onima koji se često prevrću u krevetu.   

  


NAŠ SAVET:  

Dušek Sorellina kombinuje tvrd oslonac i udobnost

Dušek Sorellina nudi dva različita osećaja tvrdoće.
Na lageru
od 56.490 RSD
od 39.543 RSD

Libra Fresh 3.0 aloe vera dušek od memorijske pene

Dušek Libra Fresh 3.0 impresionira pre svega svojom jedinstvenom presvlakom sa ekstraktima Aloe Vere, koji dušeku pruža nekoliko prednosti
Na lageru
od 100.490 RSD
od 70.343 RSD

Dušek od memorijske pene sa svilenim kašmirom Silk Cashmere Plus 3.0

Da li tražite izuzetan i udoban dušek? Dušek Cashmere Plus 3.0 ispuniće sva vaša očekivanja.
Na lageru
od 154.990 RSD
od 108.493 RSD


Tvrdi dušek 

Favorit muškaraca. Garantuje odličan oslonac telu i kičmi, kao i udobnost za sve spavače koji vole da legnu na tvrđu podlogu. Lakše ćete se osloniti na dušek prilikom ustajanja, jer nećete propasti u njega. Pored toga, većina tvrdih dušeka nudi veću nosivost


Za koga je pogodan veoma tvrd dušek:  

Ako birate dušek za osobu sa većom telesnom težinom, izaberite tvrđi dušek. Takođe je dobar za one koji spavaju na leđima ili stomaku. Prilikom spavanja na boku mogao bi da vas pritiska u predelu ramena ili kukova. 

NAŠ SAVET: 

Vanessa dušek od hladne pene

Dušek Vanessa krije u sebi monoblok hladne pene, što je posebno pogodno za decu. Zbog toga je odličan izbor kao prvi dušek za vaše dete.
Na lageru
od 15.690 RSD

Dušek sa anatomski prošivenom navlakom Bordato

Bordato dušek sa anatomskim šavovima navlake u pet zona savršeno prati vaše telo u ležećem položaju i pruža kvalitetan oslonac svakom delu tela.
Na lageru
od 28.490 RSD

Dušek od hladne pene - Adam

Kada legnete na dušek Adam, osetićete tvrdi oslonac koji se prilagođava oblinama vašeg tela. Dušek je stoga idealan za sve vas koji više volite tvrđi oslonac prilikom ležanja
Na lageru
od 57.290 RSD


Veoma tvrd dušek 

Veoma tvrdi dušeci pružaju odličan oslonac za kičmu, ali i prilikom ustajanja iz kreveta. Preporučujemo ga osobama veće telesne težine - neki od naših dušeka mogu da izdrže čak do 200 kg bez brzog propadanja. 

Ako kupujete takav dušek zbog ograničenja težine, ali vam se čini da je previše tvrd, pogledajte i naddušeke sa kojima ćete lako omekšati površinu svog dušeka. 

Za koga je pogodan veoma tvrd dušek: 

Za sve kojima je potreban dušek sa većim limitom težine, ali i za one koji najbolje spavaju na tvrdom. Najprijatnije ćete spavati na leđima ili stomaku 

 

NAŠ SAVET: 

Dušeci za decu i odrasle Mono Visco 2.0

Mono Visco 2.0 dušek nudi dva osecaja tvrdoće. Stoga je odlično rešenje za partnere kada svaki zahteva različitu tvrdoću dušeka.
Na lageru
od 39.290 RSD
od 27.500 RSD

Dušek Sorellina kombinuje tvrd oslonac i udobnost

Dušek Sorellina nudi dva različita osećaja tvrdoće.
Na lageru
od 56.490 RSD
od 39.543 RSD
SAVET: Da li vam se čini da još uvek niste u stanju da izaberete dušek? Pozovite nas ili nam pišite, rado ćemo vas posavetovati. 

Ako se plašite da naručite dušek preko e-prodavnice, svratite u neku od naših prodavnica i jednostavno ga isprobajte.
 
Međutim, da biste bili sigurni, unapred proverite preko telefona službe za korisnike +381 668 046 723 da li je dušek koji tražite dostupan u prodavnici koju ste izabrali. Kod nas nikada nećete doći uzalud - imamo mnogo varijanti dušeka, pa ćemo vam ponuditi alternativu ako je potrebno.