Ponuda proizvoda Zatvoriti
0 0 RSD
Vaša korpa je za sada prazna
Uvodna stanica O dušecima Kako poboljšati san tokom vrelih letnjih meseci?

Kako poboljšati san tokom vrelih letnjih meseci?

Tokom vrelih letnjih meseci može da bude teško da zaspite bez problema i da se ne budite zbog velikih vrućina. Ovo posebno važi za one koji nemaju klimu ili ne vole da spavaju pod njom. Ali ne očajavajte, donosimo vam savete kako da se lepo rashladite.

Početak je s dušekom

Da li ste znali da vaš dušek može da vas ohladi? Da, neki materijali u navlaci ili sam materijal mogu da imaju svojstva termoregulacije. Na primer, Clima Fresh pena u navlaci dušeka Perdormire sadrži mikrokapsule koje apsorbuju višak toplote i održavaju konstantnu temperaturu. Slično funkcioniše i navlaka dušeka i jastuka Tempur SmartCool. Upija višak toplote i hladan je na dodir. Čak i prirodna vlakna u dušecima mogu pomoći u uklanjanju znoja i termoregulaciji. Potražite lan, konoplju ili možda modal.  

Još jedan faktor koji može da igra ulogu u letnjem pregrevanju je jorgan. Nije svima udobno da spavaju pod jorganom koji je napravljen za celogodišnju upotrebu. Budite pametni kada ih kupujete i želite da znate njihovu toplinu. Letnji jorgani su najmanje topli. Neki su čak i sa inovativnim materijalima kao što je Outlast® materijal, koji održava konstantnu temperaturu. Hladi leti, greje zimi. 
 

Kako sprečiti noćno znojenje 

Letnje znojenje može da uzrokuje nekoliko faktora. Generalno, imate vruću spavaću sobu koju nikako ne hladite. Imate neodgovarajući jorgan i posteljinu. Nemate adekvatnu pidžamu. 

Ako ste sve ove stvari pripremili za leto, problem je verovatno negde drugde. Saznajte kako da se nosite sa prekomernim noćnim znojenjem kod muškaraca, žena i dece ovde. Ako se mnogo znojite, dobra je ideja da nabavite veoma prozračan dušek sa oprugama i kvalitetne letvice
 

Pidžama  

Izaberite pidžame sa kratkim rukavima i nogavicama. Idealan materijal je, na primer, lan, koji savršeno odvodi vlagu i ima efekat hlađenja. Jedini nedostatak mu je što se mnogo gužva, pa se pidžame često ne prave od 100% lana, već samo sa njegovim dodatkom.
 

Hlađenje spavaće sobe

Ako nemate klima uređaj, spavaću sobu treba rashladiti na drugi način. Uveče i rano ujutro provetravati. Roletne ili zavese držite zatvorene da toplota ne ulazi toliko u prostoriju. Napravite promaju u stanu tako da vazduh iz manje tople prostorije struji u spavaću sobu. Ako je soba veoma vruća, čak i mokar peškir preko prozora pomoći će da se ohladi. Takođe, izbegavajte kuvanje tokom dana kako ne biste nepotrebno zagrevali prostoriju.
 

Ishrana i režim pijenja

Jeste li nekada pojeli ljutu papričicu i oznojili se? Ako ne želite da nepotrebno zagrevate svoje telo, izbegavajte nepotrebno tešku ili vruću hranu. Salate, sveže povrće i voće su idealni. 

Kao piće izbegavajte kafu i slatke napitke. Kafa je više diuretik, a šećer može izazvati lažni osećaj žeđi. Pijte vodu ili čaj, idealno na sobnoj temperaturi. Ako pijete veoma hladna pića, vaše telo prvo mora da ih zagreje i na taj način ponovo zagrevate svoje telo. Pravilna ishrana i režim pijenja mogu da poboljšaju ukupan kvalitet vašeg sna.